top of page

lør. 09. apr.

|

Ringsted by

Ringsted Galleriets 40-års jubilæumsår - udstilling 2

Vi glæder os til at se jer alle til en ny, spændende sæson i 2022, hvor Ringsted Galleriet kan fejre sin 40-års fødselsdag med udstillingsprogrammet, JUBILÆUM.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Ringsted Galleriets 40-års jubilæumsår - udstilling 2
Ringsted Galleriets 40-års jubilæumsår - udstilling 2

Tid & sted

09. apr. 2022, 00.01 – 30. apr. 2022, 00.01

Ringsted by, Bøllingsvej 15, 4100 Ringsted, Danmark

Om eventet

UDSTILLIING 2, d. 09.04.2022 – 30.4.2022

Arthur Köpke / Ragnhild May / Mads Lindberg / Søren Jensen / Hesselholdt & Mejlvang

Vi bringer her seks kunstnere sammen, som på trods af deres store aldersspænd viser en særlig interesse for at sample fundne genstande, billeder og lyde og bringe nyt liv til det glemte eller henkastede, hvor emner som høj- og lavstatussymboler og det teatralske i hverdagen sættes i spil. Det sker med Arthur Köpke (f.1928-77), Mads Lindberg (f.1984) og Ragnhild May (f.1988) i udstillingsrummet, mens Søren Jensen (f.1957) og kunstnergruppen Hesselholdt & Mejlvang (siden 1999) ’optræder’ i byrum. Köpke er en toneangivende kunstner, som var med til at introducere den internationale Fluxus-bevægelse i Danmark. Han er derfor også en af hjørnestene i Ringsted Galleriets historie med en retrospektiv udstilling i 1984. Collage, tekst og fundne objekter var ydede medier for Köpke. Dét at tilføje ny værdi

til det ’gamle’ gør sig også gældende hos Lindberg, når han tager gamle, oversete malerier fra dødsboer under kærlig behandling, eller når blokfløjten bliver hacket hos May og sammenstillet i nye, underfundige sammenhænge igennem lydinstallationer og performances. ’Forestillingen’ fortsætter ud i byrum, hvor Jensen og kunstnergruppen Hesselholdt & Mejlvang præsenterer værker på wires. Alle har de tidligere arbejdet i spænd- feltet mellem populær- og finkultur, cirkus og kunst. Det kommer bl.a. til udtryk, når Hesselholdt & Mejlvang udstiller flag i det offentlige rum som symbol på territorial markering af stammekultur, eller når cirkusflag tilføjes hverdagsobjekter såsom en kano hos Jensen.

Arrangør: Ringsted Galleriet

Del denne begivenhed

bottom of page