top of page

man. 16. aug.

|

Sct. Bendts kirke

Omvisning i Sct. Bendts kirke

Kom med på en spændende omvisning, hvor middelalderarkæolog, Martin Pavón vil fortælle den enestående historie om Nordens ældste teglstenskirke og dens historie

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Omvisning i Sct. Bendts kirke
Omvisning i Sct. Bendts kirke

Tid & sted

16. aug. 2021, 17.00

Sct. Bendts kirke, Sct. Bendtsgade 9, 4100 Ringsted, Danmark

Om eventet

Kom med på en spændende omvisning, hvor middelalderarkæolog, Martin Pavón vil fortælle om Nordens ældste teglstenskirke og dens enestående historie.

En fortælling der begynder med en kongsgård og en ældre nedreven kirke fra 1000-tallet. Om mordet på Knud Lavard i Haraldsted i 1131, stiftelsen af et benediktinerkloster, bygningen af Sct. Bendts Kirke og en overdådig kirkefest i 1170, hvor Kong Valdemar den Store skrinlagde sin far på alteret som helgen, og kronede sin 7-årige søn Knud, som medkonge - i Danmarks første kongekroning.

Efter det historiske resumé, sættes der fokus på selve kirkebygningen. Dens bygningshistorie, som Danmarks ældste bygning af tegl, dens indretning som klosterkirke, og rollen som gravkirke for kongemagten. Desuden fortælles der også om kirkens spektakulære kalkmalerier og deres betydning som politisk propaganda mm.

Pris: 75 kr. Tilmelding senest søndag før.

Ved for få tilmeldte aflyses omvisningen med besked mandag kl. 10.00.

Mødested: Runde P-plads foran kirken.

Del denne begivenhed

bottom of page