top of page

tors. 18. nov.

|

Ringsted Bibliotek

Mød læsehunden Luna

Biblioteket tilbyder læseforløb for børn med læsevanskeligheder. Forløbet er et samarbejde med Foreningen Læsehunde. Mød læsehunden Luna, og hør mere om projektet på Ringsted Bibliotek torsdag den 18. november kl. 16.30-17.30.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Mød læsehunden Luna
Mød læsehunden Luna

Tid & sted

18. nov. 2021 16.30 – 17.30

Ringsted Bibliotek, Tværalle 1, 4100 Ringsted, Danmark

Om eventet

Biblioteket tilbyder læseforløb for børn med læsevanskeligheder. Forløbet er et samarbejde med Foreningen Læsehunde. Mød læsehunden Luna, og hør mere om projektet på Ringsted Bibliotek torsdag den 18. november kl. 16.30-17.30.

Læseforløb med læsehunde motiverer børn til at læse Op mod 15% af danske skolebørn har en læseudfordring, og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme. Når bogstaverne driller, forsvinder lysten til at læse, ligesom det kan gå ud over barnets skoleglæde og selvtillid. En læsehund kan være med til at gøre børnene trygge og give dem mod på at begynde at læse igen. En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse. Ringsted Biblioteks læsehund Luna er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse på biblioteket.

Læsehunden Luna elsker historier Læsehunden Luna er en glad og meget kælen golden retriever på 3 år. Hun elsker at blive nusset imens hun lytter til historier. Luna har et meget roligt sind samtidig med at hun er en opmærksom hund. Når Luna ikke lytter til historier kan hun godt lide at gribe godbidder i luften, lege og lære nye færdigheder.

”For mig giver det god mening at bruge Luna som læsehund, da jeg med mine egne børn og elever har oplevet, hvilken glæde og ikke mindst selvtillid det giver, når Luna har været med på sidelinjen”, fortæller Lunas ejer Anja, der til dagligt arbejder som lærer.

Kender du et barn, der har lyst til at læse en historie for Luna, så er hun klar til at lytte. Læseforløbet på biblioteket aftales med Anja, som du kan få kontakt til ved at skrive til sjaelland@laesehunde.dk. Et læseforløb strækker sig typisk over 6 uger.

For at et barn skal kunne deltage i et læseforløb med Luna, bliver der lagt vægt på at barnet:

· er elev i 1.-5. klasse

· har knækket læsekoden

· kan læse små ord

Torsdag den 18. november kl. 16.30-17.30 på Ringsted Bibliotek har du mulighed for at hilse på Luna og hendes ejer Anja. Ved den lejlighed kan du høre mere om projektet og melde dit barn til.

Læs mere om læsehunde på laesehunde.dk

Del denne begivenhed

bottom of page