top of page

ons. 28. jul.

|

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Kør-selv-sporvogn på Sporvejsmuseet

I skolernes sommerferie kan børn og barnlige sjæle i alle aldre kan prøve ”håndværket” som vognstyrer under vejledning af en overvognstyrer på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Kør-selv-sporvogn på Sporvejsmuseet
Kør-selv-sporvogn på Sporvejsmuseet

Tid & sted

28. jul. 2021, 10.00 – 17.00

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, Skjoldenæsvej 95, 4174 Jystrup, Danmark

Om eventet

Onsdage i perioden 30 juni til 4. august - nærmere bestemt skolernes sommerferie - kan børn og barnlige sjæle i alle aldre kan prøve ”håndværket” som vognstyrer under vejledning af en overvognstyrer på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Der er sædvanligvis rift om skolekørslen, og der betales ekstra for den historiske kørselsundervisning, men så vanker der også et diplom for de nye færdigheder, når sporvognen er vel tilbage fra turen ud i det grønne.

I skolernes sommerferie holder Sporvejsmuseet åbent alle dage kl. 10-17 med undtagelse af mandage, hvor museet er lukket. Søndag 4. juli, onsdag 7. juli, onsdag 14. juli, lørdag 17. juli og lørdag 31. juli er der ikke alene kørsel med elektriske museumssporvogne, men også med hestetrukne museumsvogne. Julis sidste dag er en dag med særlig intensiv trafik af museumsvogne, og der er besøg af et større antal historiske motorkøretøjer, der bringer gadebilledet i Sporvejsmuseets museumsgade tilbage til sporvognenes storhedstid. De yngste deltagende motorkøretøjer løb af samlebåndet i 1972 – samme år som de sidste gamle sporvogne blev erstattet med dieselbusser. Der deltager sædvanligvis biler og motorcykler fra seks årtier.

Også på lydsiden bliver Sporvejsmuseets besøgende 31. juli bragt tilbage til 1960erne af bandet ”Swinging Back Beats”, der leverer langtidsholdbar pigtrådsmusik.

Sporvejsmuseets udstilling handler ikke kun om den kollektive bytrafiks fortid, men også fremtiden. Aarhus har siden 2019 haft mere end 100 kilometer letbane i drift i byen og dens store opland. Moderne sporvogne – letbaner – er også på vej i Odense, og hovedstadsområdet kan se frem til at få den kollektive transport suppleret med 28 kilometer letbane fra 2025. En smagsprøve på fremtiden kan opleves i en af Sporvejsmuseets store sporvognsremiser, hvor museets gæster kan se og prøvesidde en model i fuld størrelse af den forreste fjerdedel af et letbanetog.

Del denne begivenhed

bottom of page