top of page

tors. 03. feb.

|

Ringsted Bibliotek

Kim Leine på biblioteket

Oplev forfatteren Kim Leine i en levende samtale med bibliotekarerne Sanne Christensen og Morten Halskov Jensen.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Kim Leine på biblioteket
Kim Leine på biblioteket

Tid & sted

03. feb. 2022, 18.30 – 21.00

Ringsted Bibliotek, Tværalle 1, 4100 Ringsted, Danmark

Om eventet

Oplev forfatteren Kim Leine i en levende samtale med bibliotekarerne Sanne Christensen og Morten Halskov Jensen.

Samtalen kommer til at handle om læsning og litteratur, og går i dybden med bøger, der har gjort et særligt indtryk på Kim Leine - både som læser og som forfatter. Samtalen kommer også til at handle om et udvalg af Kim Leines egne romaner, og der bliver en snak om skriveprocessen og et par ord om, hvor inspirationen kommer fra.

Kim Leine er født i Norge, men flyttede til Danmark som teenager, hvor han blev uddannet som sygeplejerske. Da han blev færdiguddannet flyttede han til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte hjem til Danmark i 2004. I 2007 debuterede han som forfatter med erindringsromanen ”Kalak”. Forfatterskabet kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Det er rastløse typer splittet mellem det barske og nærværende liv i Grønland og det flade Danmark. Samtidig giver fortællingerne et fascinerende billede af det på én gang rå og dragende liv i Grønland.

Kim Leine har modtaget en lang række priser for sine bøger blandt andet De Gyldne Laurbær, DR Romanprisen og Nordisk Råds Litteraturpris. Han er aktuel med romanen ”Efter åndemaneren”, der udkom i efteråret 2021 og som afslutter hans store Grønlandstrilogi om landets historie og forholdet til Danmark.

Samtalen med Kim Leine bliver optaget og senere udgivet som en episode i podcasten Æseløre, der er Ringsted Biblioteks podcast om bøger. Her kan du lytte til samtaler om litteratur og få anbefalinger til bøger, du kan finde på biblioteket. Hver episode varer ca. 45 minutter, og har sit eget tema, eller er en samtale med en kendt dansk forfatter.

Lyt til Æseløre - Ringsted Biblioteks podcast om bøger

Biblioteket i Pavillonen

Showet er en del af Biblioteket i Pavillonen. Vi mødes på biblioteket kl. 18.30 til velkomst og en lille forfriskning, inden vi sammen går over til arrangementet i Pavillonen kl. 19.

Arrangør: Ringsted Bibliotek

Del denne begivenhed

bottom of page