top of page

lør. 11. dec.

|

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Glade hjul på Sporvejsmuseet

Det årlige julearrangement, hvor børnene kan hilse på Julemanden, og hvor der er mulighed for at købe årets juletræ. Vi har åbent både lørdag og søndag

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Glade hjul på Sporvejsmuseet
Glade hjul på Sporvejsmuseet

Tid & sted

11. dec. 2021, 10.00 – 12. dec. 2021, 16.00

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, Skjoldenæsvej 95, 4174 Jystrup, Danmark

Om eventet

I weekenden 11.-12. december genoptager Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm en mangeårig tradition, når museet afbryder vinterpausen og sætter julepyntede sporvogne i trafik ude i det hvide eller grønne – alt efter, hvad vejret har tænkt sig. Corona-pandemien betød i 2020, at museets julearrangement måtte aflyses.

Sporvejsmuseets julearrangement byder på kørsel med julepyntede sporvogne, salg af friskskovede juletræer ved museumssporvejens endestation i Højbjerg Skov, og der bydes på musikalsk underholdning, gløgg og æbleskiver eller andre varme eller kolde drikke i den særlige julecafé.

Den forestående jul sætter præg på museets udstilling og på butiksudstillingerne i den lange museumsgade med det uofficielle - men ganske passende - navn Valby Langgade. Mon ikke, der er mobiliseret en hel del nisser og snelandskaber, modeltog og andet, sådan som børn og barnlige sjæle kunne studere det i butiksudstillingerne i 1940erne, 1950erne og 1960erne?

Sporvejsmuseet samler på mange store og små rariteter. Deriblandt fine gamle julekalendere i mange tredimensionale udformninger, kravlenisser og andre ting, som var en del af julen i de gamle sporvognes storhedstid. Disse ting bliver hentet frem til de to særlige åbningsdage i december. Mange af museumsgæsterne har gjort et julebesøg på Sporvejsmuseet til en skattet tradition. Julesporvognene kørte første gang i 1990.

Der er forbindelse til Sporvejsmuseet med Sporvejsmuseets busser fra Borup station. Køreplanen kan ses her Køreplan eller på Rejseplanen.

Man kan selvfølgelig også selv sørge for transporten til Sporvejsmuseet på to, tre eller fire hjul. Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. I dagene 11. og 12. december åbnes kl. 10 og lukkes kl. 16.

Del denne begivenhed

bottom of page